Stagbayi
Image default
Society / Law

Wat moet er gebeuren met de spullen van de overledene

Het is een erg vervelende periode als een dierbare die dicht bij je stond overlijdt. Dit wordt namelijk een periode waarin er veel geregeld moet worden en er dus allerlei dingen op een rijtje gezet moeten worden. Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat de uitvaart van de overledene goed geregeld wordt. Dit kan door de nabestaanden gedaan worden, maar ook kan het gemakkelijker zijn om een uitvaart organisatie in te schakelen die je kan helpen met de dingen die gergeld moeten worden voor de uitvaart. Het is dan alleen wel belangrijk dat je aan de uitvaart organisatie doorspeelt welke dingen er terug moeten komen in de uitvaart. 

Wat gebeurd er met de spullen van de overledene? 

Als een persoon overleden is blijven de spullen natuurlijk niet in het huis van diegene staan. De spullen moeten er weggehaald worden en het huis kan doorverkocht worden en de opbrengst hiervan kan onder de erfgenamen verdeeld worden. Hoe de spullen van deze persoon verdeeld worden hangt ook af van de erfgenamen van de persoon en of de persoon familie of vrienden had die in het testament opgenomen zijn. Als je niet in het testament opgenomen bent is de kans ook klein dat jij iets van deze persoon erft. 

Een persoonlijke uitvaart 

Het is voor veel personen wel belangrijk dat de persoon die overleden is wel een persoonlijke uitvaart krijgt. Bij een persoonlijke uitvaart kun je denken aan verschillende dingen. Zo kunnen er verschillende mensen op de uitvaart komen spreken over de persoon, maar ook kunnen er veel foto’s gebruikt worden om een beeld te geven van hoe de persoon daadwerkelijk leefde en in het dagelijse leven deed.