Stagbayi
Image default
Offers

Veilig de weg op met een achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera’s zijn steeds vaker te vinden in de hedendaagse auto’s. Dit speciale type videocamera is specifiek ontworpen om aan de achterkant van het voertuig te plaatsen. Na aansluiting seint deze camera opgenomen beelden door naar een scherm, die aan de voorkant van de auto geïnstalleerd is. Dit visuele hulpmiddel kan een grote hulp zijn bij het inparkeren en kan ongevallen voorkomen tijdens het rijden, maar kan ook een grote hulp zijn bij het vervoeren van paarden.  

Wanneer je je rijbewijs hebt behaald, ben je vaak prima in staat om te parkeren en rijden.  Gelukkig bestaat er technologie, die je nog een extra handje kan helpen. Een achteruitrij cameras zorgt naast hulp bij het inparkeren voor beter zicht op de weg, wat resulteert in meer veiligheid en minder kans op schade. Rijden wordt zo niet alleen efficiënter maar ook meer comfortabel. Jaarlijks voorkomt deze camera meer dan duizend ongelukken, simpelweg omdat er een groter zicht ontstaat. Denk aan spelende kinderen die opeens de weg op rennen, krappe parkeerplaatsen en andere hindernissen die onverwachts verschijnen. Er bestaan diverse modellen, in diverse prijsklassen. Zo is er voor ieder wat wils. 

Een achteruitrijcamera wordt niet alleen gevonden in een auto of ander vervoermiddel. Ook bestaan er speciale camera’s die gevestigd kunnen worden in een trailer. Dit is handig, want tijdens het rijden met een trailer kom je veel lastige en onoverzichtelijke situaties tegen. Een paard is een zeer kostbaar bezit en dus wil je je paard goed verzorgen en beschermen. Dit betekent dat ook tijdens het rijden de veiligheid van jouw paard een pré is. De trailer camera is dan de perfecte uitkomst. Tijdens het rijden kun je je paard in de gaten houden door het scherm voorin de auto. Er zijn systemen waarbij één of twee camera’s beschikbaar zijn, zodat je zicht hebt op de hele trailer – voorkant en achterkant – of extra hulp hebt bij het achteruitrijden.  

 

 

 

 

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl