Loonadministratie

Als je net bent begonnen in een bedrijf, is het belangrijk om te weten wat je precies te wachten staat. Zo moet je natuurlijk weten wat je dagelijkse taken zijn, en wat je moet doen als je een probleem vind. Ook moet je weten met wie je moet communiceren als het om jouw vakgebied gaat, en wie jouw manager is, als je deze zelf niet al bent. Ook is het belangrijk om te weten of je nou wel of niet loonadministratie moet bijhouden. Dit wordt vaak wel gezegd, maar vaak is het ook best onduidelijk. Maar wat is loonadministratie eigenlijk? Eigenlijk legt het woord het begrip al uit. Loonadministratie, ook wel salarisadministratie genoemd, is het bijhouden van salaris. Dit salaris kan van je zelf zijn, maar ook van andere werknemers in het bedrijf, die in dezelfde branch zitten.

De loon administratie bestaat uit verschillende onderdelen die goed moeten worden berekend, omdat het anders niet klopt. Dit wordt gedaan door middel van formulieren zoals de loonstaat, de loonstrook en ook nog eens de jaaropgave. Het goed invullen van gegevens is erg belangrijk. Als dit niet goed gebeurt, kan het bedrijf worden aangeklaagd, en moet het bedrijf een boete betalen aan degene die de aanklager is. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is ook niet de bedoeling dat werknemers te veel geld op hun rekening krijgen, in verband met het budget van het bedrijf en natuurlijk ook nog eens het salaris dat in het contract staat. Contractbreuk is serieus, zelfs als het gaat om dit soort zaken.

Als je net bent begonnen met werken, hoef je dit waarschijnlijk allemaal niet te doen. Maar als dit wel zo is, moet je rekening houden met reiskosten, en andere kosten die er bij komen voor het bedrijf. Dit is voor veel werkgevers een moeilijke taak, waardoor dit werk vaak wordt uitbesteed aan een speciaal administratiekantoor die alles bijhoudt. Het voordeel hiervan is dat het bedrijf kan focussen op de core processen in het bedrijf, maar het nadeel er van is dat het bedrijf overzicht en controle verliest over de berekeningen.

 

https://www.cbbs.nl/

Innovatie in de autobranche

Op elke markt wordt er veel geïnnoveerd, dit is nodig om de concurrentie voor te blijven en de potentiële klanten te boeien met nieuwe snufjes en technologieën. De autobranche is niet anders, een branche met moordende concurrentie en een product dat door miljarden gebruikt (moet) worden. Dit zijn de nieuwe trends op de automarkt:

 

Elektrische technologie

De afgelopen jaren is het aantal elektronische auto’s snel gestegen en dat gaat de komende jaren alleen maar door. Het is een goed alternatief op de milieuvervuilende benzine en diesel motoren en aangezien er een tijd komt dat alle auto’s minimaal hybride moeten zijn al niet helemaal elektrisch zal de vraag naar de elektrische voertuigen alleen maar stijgen. Ook worden camera’s steeds meer gebruikt, zoals een camera voorin die kijkt of je ver genoeg van de andere weggebruikers zit of een achteruitrijcamera set, om zo beter in te parkeren. Maar deze kunnen ook aan auto’s worden bevestigd die al een stuk ouder zijn, een waeco camera is hier een goed voorbeeld van.

 

Slimme AI

Het is nog een beetje in de beginfase, maar vooral Tesla is het al in de praktijk aan het brengen. Het is nu nog een beetje half om half, echt volledige autonomisch is het allemaal nog niet, maar het lijkt wel al die richting op te gaan. Het is noodzaak dat het goed getest wordt voordat het daadwerkelijk gebruikt kan worden en hierdoor kan het dan ook wel nog een aantal jaren duren voordat het volledig op de markt is.

 

De auto is een belangrijk onderdeel van ons leven, het zorgt ervoor dat we gemakkelijk van A naar B kunnen, het is voor vele ook het favoriete vervoermiddel om te gebruiken. Dan is het noodzakelijk dat het een goed model is en goed bij je past, autofabrikanten weten dit een willen met de innovatie hun klantenbestand vergroten en blijven verwennen en verbazen.

https://www.vanzwitserland.nl/

Een mantelzorgwoning occasion op maat maken

Samen met een familielid hebben we besloten om een mantelzorgwoning occasion te laten maken voor onze opa. Hij is al redelijk op leeftijd en kan niet meer goed voor zichzelf zorgen. Vooral nu onze oma helaas is overleden, moeten we als gezin de keuze maken wat we met onze geliefde opa gaan doen. We konden het niet maken om hem in een verzorgingshuis te stoppen, dus besloten we voor een mantelzorgwoning op maat.

Voor onze opa een mantelzorgwoning occasion

Alleen we moesten nog een bedrijf vinden waar we een mantelzorgwoning occasion konden laten maken voor een bepaalde prijs. Onze opa had namelijk wel bepaalde eisen aan de mantelzorgwoning. Het overhalen was al lastig, maar als hij zijn wensen niet krijgt, dan gaat hij er ook niet naar toe. Gelukkig waren de wensen niet al te raar of moeilijk te regelen, maar het budget was wel even een dingetje. Want een mantelzorgwoning op maat is een stuk duurder dan alleen een woning. Na een tijdje zoeken kwamen we terecht bij Chaletbouw Wernsen waar we voor een goede prijs een woning op maat kunnen maken met de wensen van onze opa. Ze hadden een goed idee voor het concept en wij gingen daar in mee. 

Perfect ingericht voor hem

Ze zouden later in de week een design sturen van de woning en dan mochten we hier een goedkeuring of verschillende aanpassingen doorgeven. Toen we het design kregen waren we verrast dat het zo goed naar ons is geluisterd qua wensen. Het was precies wat we met z’n alle in ons hoofd hadden, dus zijn we meteen akkoord mee gegaan. De bouw heeft even geduurd, maar dat is het allemaal waard geweest. Onze opa is blij in zijn occasion en we kunnen hem nu ook beter in de gaten houden. 

Maak een afspraak

Wilt u ook een mantelzorgwoning realiseren door middel van een bedrijf die hierin gespecialiseerd is? Bekijk dan eens de website van Chaletbouw Wernsen voor meer informatie over alle producten en diensten die zij aanbieden voor u en over het bedrijf zelf. U kunt makkelijk een afspraak maken via de website. 

Vallei: uw advocaat in Ede

Bij Vallei Advocaten en Mediators vindt u ook uw nieuwe advocaat in Ede. Wij hebben een klein team en zijn specifiek gespecialiseerd in ondernemingsrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht en mediation. Bekijk deze advocaat in Ede.

Advocaat nodig in Ede

Heeft u een advocaat nodig in Ede? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, met een specialistisch team van deskundige advocaten en mediators bent u gegarandeerd van een juist advies. Als bedrijf, particulier of zelfstandig ondernemer kunt u allemaal bij ons terecht. Ook voor mediation kunt u bij ons terecht. Hierbij wordt een conflict gezamenlijk opgelost zonder dat daarbij een derde partij een beslissing maakt. De deelnemers zoeken samen, onder leiding van de mediator, naar een goede oplossing. Mediation is geschikt voor alle problemen waarbij partijen een groot belang hebben bij een snelle oplossing waarbij aandacht bestaat voor de relatie.

Ondernemingsrecht

Bij veel ondernemers komen er op een gegeven moment juridische vragen op hun pad. Welke rechtsvorm is geschikt, moeten ze een andere onderneming wel of juist niet overnemen of hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hun algemene voorwaarden correct zijn en de risico’s beperken? Dit soort vragen kunnen onze advocaten voor u beantwoorden. Omdat wij zelf ondernemers zijn, weten wij hoe we juridische ondernemersvragen praktische kunnen beantwoorden, zodat deze meteen in de praktijk toepasbaar zijn.

Arbeidsrecht

Elke organisatie met mensen krijgt te maken met arbeidsrecht. Denk hierbij aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het aanpassen van voorwaarden of het afscheid nemen van een werknemer. Wij kunnen u adviseren om problemen te voorkomen. Uiteraard hebben onze advocaten goede kennis en ervaring om voor u te procederen als dat nodig blijkt te zijn. Onze advocaten hebben zich in zowel individueel arbeidsrecht, als collectief arbeidsrecht gespecialiseerd. Wij helpen u graag!

Personen- en familierecht

Wanneer er op persoonlijk vlak dingen veranderen, kan dit radicale gevolgen hebben. Bij Vallei Advocaten en Mediators begrijpen wij dat u naast een luisterend oor ook goede juridische adviezen nodig heeft. Zo komt u zo snel mogelijk tot een oplossing van uw juridische problemen op persoonlijk vlak. Wij vinden deskundigheid hierbij erg belangrijk. Een scheiding of afwikkeling nalatenschap dient namelijk goed begeleid te worden. Kijk voor meer informatie over onze specialisaties op onze website.

Een HP Latex printer

Bij Repromat kunt u goed terecht voor een HP Latex printer, wij hebben er ontzettend veel verschillende soorten namelijk. Een ongelimiteerd aantal toepassingen kan bereikt worden, alleen met deze veelzijdig Latex printer van HP. Wilt u het gehele portfolio aanbieden door slechts gebruik te maken van één printer? Dan zit u bij ons goed. Met deze printer heeft u namelijk niet alleen een printer waarvan de afdrukken geurloos zijn, maar ook een printer waarvan de afdrukken gelijk droog zijn, én een uiterst hoge kwaliteit zijn. Bij Repromat kunt u deze printer krijgen in een aantal verschillende modellen, we hebben er vijf. 

De voordelen van een HP Latex printer

De HP Latex printer heeft een heleboel verschillende voordelen om van te genieten. U denkt misschien, nog meer? Ik was al blij met de geurloze afdrukken die van een hoge kwaliteit waren die direct droog waren! Jazeker, beste lezer, deze printer wordt nóg beter! De printer is namelijk zeer eenvoudig in gebruik, zeker met de online training tools die volledig gratis zijn. Zelfs de grootste digibeet op de werkvloer zal in staat zijn de leren hoe de printer werkt, we kunnen het garanderen. Bovendien hoeft u zich nooit meer zorgen te maken of de kleurinstellingen wel juist zijn, omdat de ICC-profielen gewoon online staan. 

Nog meer voordelen!

Nóg meer voordelen? We maken zeker een grapje. Toch niet, want de HP Latex printer is ook nog eens de ideale printer voor zowel buiten- als binnen toepassingen. Deze kwaliteit is zeker handig als het gaat om bouwtekeningen printen met nieuwe aanpassingen op de bouwplaats. Tevens zijn de verbruikskosten een stuk lager dan de concurrerende modellen op de markt, dat scheelt weer inkt en energie. De HP Latex printer is niet alleen zuinig, maar ook veelzijdig met de verschillende mogelijke applicaties. Er kan bijvoorbeeld met deze printer op textiel geprint worden, of behang en zelfs offsetpapier! Als er een printer is die nieuwe markten zal aanboren, dan is het deze wel. Vragen naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op! We helpen u graag verder met de HP Latex printers van Repromat.

ICT-bedrijf in Arnhem

Voor volledige ICT-ontzorging kunt u het beste terecht bij Xantion, ICT-bedrijf in Arnhem. Wij kunnen dit zelfs bieden vanaf €1,95 per dag per werkplek! Het is namelijk zo dat dat ICT-voorzieningen in een bedrijf tegenwoordig niet meer weg te denken zijn, het is gewoon cruciaal geworden om goede ICT te hebben om een bedrijf of onderneming goed te laten functioneren. Het beheer van al deze systemen kunt u eenvoudig overlaten aan Xantion. Dat is inclusief servers, netwerken en alle vragen van gebruikers. Bij ons hoeft u geen dure investeringen te verwachten, of extra medewerkers in te huren. Wij maken ICT voor u makkelijker en betrouwbaarder voor lage en voorspelbare kosten. 

Xantion, ICT-bedrijf in Arnhem

Als ICT-bedrijf in Arnhem helpen wij u onbeperkt, met heel veel plezier en zonder onverwachte hoge kosten. Dat betekent voor u geen irritaties meer omtrent ICT die niet werkt of niet doet wat u wilt, geen onderbrekingen voor medewerkers en dus geen verlies van efficiëntie. Wij gaan eerlijk, gedreven, pragmatisch en toegankelijk te werk, en dat zult u merken! Bij ons is het mogelijk om de gehele of gedeeltelijke ICT-beheer aan ons over te laten. Bij de volledige ICT-beheer is dat niet alleen de computers, maar ook de servers, routers, switches en printers. U krijgt van ons gewoon een totaalpakket waar u alles uit kunt halen. Wanneer de internetverbinding weggevallen is, of juist een printer niet doet wat hij hoort te doen kunt u met ons contact opnemen. Wij helpen graag. We beantwoorden vragen op een geduldige en professionele manier, en lossen zo goed problemen op. 

Advies of consultancy

Bij Xantion kunt u ook betaalbare consultancy krijgen. Daar zijn we wederom eerlijk, creatief en pragmatisch in. We gebruiken niet alleen dure woorden om onbegrijpelijk maar slim over te komen, maar begrijpelijke taal voor de niet-expert. Wij vinden namelijk dat ICT gebruik net zo makkelijk zou moeten zijn als water uit de kraan halen. Het moet transparant zijn, en even eenvoudig. Onze medewerkers geven graag gevraagd en ongevraagd advies om u zo goed mogelijk te helpen met uw probleem.

Kartonnen dozen vinden waar u echt naar op zoek bent

Als u zoekt naar kartonnen dozen, dan is het goed om te kijken naar wat voor soort dozen u precies op zoek bent. Er zijn namelijk erg veel verschillende kartonnen dozen en daardoor is het aanbod dan ook echt enorm. Hierdoor is het voor u als consument belangrijk om te kijken welke dozen u het beste bij uzelf vindt passen en waarvan u denkt dat deze het meest geschikt voor u zijn. Wij van de Dozenhal helpen u graag tijdens dit proces, omdat wij begrijpen dat dit niet iets is wat u dagelijks doet. Wij gaan dan ook graag voor u aan de slag en kunnen niet wachten om u ook zo goed mogelijk te adviseren op het gebied van kartonnen dozen.

Kartonnen dozen scherp geprijsd

Om tot een goede keuze op het gebied van kartonnen dozen te komen, is het van belang om eerst een aantal zaken voor uzelf op een rij te hebben. Hierdoor weet u goed wat voor soort kartonnen doos u zoekt en wat er allemaal nodig is om deze te vinden. De Dozenhal is een aanbieder van zeer veel verschillende kartonnen dozen en weet dan ook hoe zij u op de best mogelijke manier kunnen helpen. Hierdoor bent u er altijd zeker van dat u bij ons zult slagen in uw zoektocht naar kartonnen dozen en dat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook gaan wij graag voor u aan de slag om te ontdekken hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u nooit teveel zult betalen. Dit doen wij door er sowieso voor te zorgen dat wij de scherpste prijzen hanteren en door te zorgen dat u niet teveel dozen zult aanschaffen.

Persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die wij u te bieden hebben? Wij komen graag met u in contact en kunnen niet wachten om u te adviseren op het gebied van kartonnen dozen. Bij ons staat persoonlijke aandacht altijd centraal en wij zetten hoge kwaliteit dan ook zeer hoog in het vaandel. Graag tot ziens bij de Dozenhal!

Een advocaat uit Ede waar ik op kan rekenen

Ik heb laatst met een super advocaat gewerkt uit de omgeving van Ede. Samen met mijn familie moest ik een rechtszaak in vanwege bepaalde omstandigheden. Hier waren wij helemaal niet op voorbereid en vonden dit erg spannend. Daarom werd het tijd om een deskundige advocaat erbij te halen die ons in deze zaak goed kon begeleiden. Ik wist wel zeker dat we echt niet zonder advocaat dit gingen redden.

Een advocaat zoeken in de omgeving van Ede

Voor de zoektocht naar de beste advocaat voor ons, zijn we in de omgeving van Ede gaan kijken. De reden hiervoor was, omdat wij daar in de buurt wonen en we van andere mensen hadden gehoord dat Ede vele goede advocaten heeft. Dus we gingen via het internet kijken naar verschillende bedrijven waar we advocaten konden vinden. Gelukkig vonden we snel Vallei Advocaten & Mediators. We zagen de website en wat ze allemaal qua diensten kunnen verrichten. Dit leek voor ons echt perfect en hadden contact opgenomen. We konden meteen even langskomen om met één van de advocaten te praten over ons probleem. Ik ben samen met een ander familielid gegaan, omdat het anders veel te druk werd. Tijdens het gesprek hadden we een hele aardige dame waar we goed mee konden praten. Ze begreep ons probleem helemaal en zou haar best doen om te helpen.

Een hele goede band en klik

Na ongeveer een paar weken hadden we de rechtszaak en die hebben we gewonnen! Dit hadden we nooit gedacht en zeker niet kunnen doen met de hulp van onze advocaat. Zij heeft echt haar best gedaan en goede research waardoor wij met meerdere punten voorstonden. Bovendien kon is ons ook veel dingen uitleggen hoe alles in werking ging en wat precies de bedoeling was. Dit was een fijne manier van werken en we raden hun zeker aan!

Vallei Advocaten

Wilt u ook een goede advocaat die weet waar hij of zij het over heeft? Bekijk dan de website van Vallei advocaten voor meer informatie over de diensten die zij voor u of andere kunnen regelen.

Het regelen van de uitvaart via een checklist

Ben jij plotseling een dierbaar persoon verloren? Dit is een erg vervelende tijd. Hierin moeten namelijk veel verschillende dingen geregeld worden en is het zaak om alles op orde te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die jou kunnen helpen met de zaken die goed geregeld moeten worden in deze moeilijke tijd. Een van de manieren waarop je bij een goede organisatie kan komen is het Googelen naar uitvaart organisatie. Op de meeste websites van een uitvaart organisatie staat wel verschillende infotmatie over het bedrijf en of het bedrijf iets voor jou kan zijn. 

Het goed regelen 

Als je eenmaal een goede uitvaart organisatie gevonden hebt is het belangrijk dat je de uitvaart goed gaat regelen. Het kan hierbij zo zijn dat je alles overlaat aan de uitvaart organisatie, maar ook kan de uitvaart geregeld worden doormiddel van een checklist. De uitvaart regelen via een checklist is vaak gemakkelijker dan je denkt. Bij een checklist staan namelijk alle dingen die geregeld moeten worden al aangegeven en hoef jij je dus niet druk te maken over dat je eventueel dingen vergeet en niet alle belangrijke dingen hebt meegenomen in het regelen van de persoonlijke en mooie uitvaart.

Het zelf persoonlijk maken 

Als je de uitvaart regelt via de checklist heb je over het algemeen een redelijk normale uitvaart. Je kunt er gelukkig ook voor kiezen om bij sommige dingen iets meer persoonlijkheid toe te voegen. Hierdoor maak je de uitvaart naar de persoon die overleden is. Het fijne hiervan is dat alle mensen goed afscheid kunnen nemen. 

De goede herinneringen koesteren

Hoe belangrijk is het koesteren van herinneringen nadat een dierbare is overleden kun jij je afvragen? Meestal is het antwoord op deze vraag dat het erg belangrijk is om herinneringen te koesteren. Hierdoor onthou je ook na het overlijden van de persoon en na de uitvaart wie deze persoon was en wat voor dingen je met deze persoon gedaan hebt. Het koesteren van herinneringen kan dan ook gedaan worden doormiddel van verschillende dingen. Een voorbeeld hiervan is door foto’s en video’s. Je zou dan bijvoorbeeld een film kunnen maken met alleen maar fragmenten van deze persoon, maar ook zou je een fotoboek kunnen samenstellen. 

Doe het samen 

Als je er voor kiest om een fotoboek of een film te maken van deze persoon kan het mooi zijn om dit met alle nabestaanden samen te doen. Hierdoor kun je het voor een deel al samen verwerken, maar ook kunnen jullie op dat moment samen herinneringen ophalen. Het doel hiervan is vaak dat jullie allemaal positieve herinneringen ophalen, maar ook dat je meer herinneringen kunt verzamelen. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde herinnering dan jij hebt gevonden van de overleden persoon. Een ding dat namelijk snel vergeten wordt van een persoon die overleden is, is de stem. Daarom kan een film maken fijn zijn. 

Dit gebruiken in de uitvaart 

Als je voor dat de uitvaart heeft plaatsgevonden deze herinneringen bij elkaar zoekt, kan het een leuk idee zijn om dit te gebruiken bij de uitvaart. Hierdoor heb je een persoonlijke uitvaart en weten de mensen die op de uitvaart komen precies wie de persoon was en wat hij of zij vaak deed in het dagelijkse leven.