Stagbayi
Image default
Society / Law

Prachtig haar

Gemiddeld verliezen we ongeveer 100 haren per dag. Geen stress dus als je onder de douche je haren wast en vervolgens borstelt en de borstel helemaal vol zit met haar. Het aantal haren dat je verliest lijkt veel, maar dit valt reuze mee. Daarnaast groeit het uitgevallen ook weer aan, dit kan echter soms wel even duren soms wel tot aan 4 maanden. Het is heel normaal om de ene keer wat minder en de andere keer wat meer haar uitval te hebben. Dit wisselt vaak in de lente en herfst.

 

Heb je vaker last van abnormaal veel haar verlies, meer dan normaal, dan kan je de volgende punten langs gaan. Door stress geeft je lichaam het stresshormoon af en kan je lichaam van slag zijn. De stresshormonen brengen de haargroei cyclus vervolgens uit balans waardoor je eerder haar verlies kan hebben. De haar uitval kan direct optreden maar het kan ook wel 4 maanden duren voordat je extra haar uitval gaat merken.

Als je een periode erg ziek bent geweest, een operatie hebt gehad en onder narcose bent geweest of hoge koorts hebt gehad kan het zo zijn dat je de zelfde periode tot maximaal 4 maanden na die periode extra haar verlies merken.

Mocht de haarverlies toch langer aanhouden dan 3 maanden, en niet het gevolg zijn van een van de bovenstaande oorzaken, laat er dan naar kijken. Wellicht krijg je tips om je haar terug te krijgen. Mocht het echt ook al veel dunner zijn, zou je kunnen overwegen om een haaruitval behandeling of een haarverlies behandeling te laten uitvoeren. Tijdens deze behandeling van 20 minuten word er met een dunne naald een beetje hyaluronzuur in de hoofdhuid gespoten wat de slapende haarzakjes wakker maakt, de hoofdhuid beter verzorgd, het haar dikker en glanzender maakt en er voor zorgt dat er meerdere haartjes uit een haarzakje groeien (oorspronkelijk groeien er 6 haren uit 1 haarzakje).

http://www.clinic63.nl/