Stagbayi
Image default
Society / Law

Een merk voor je onderneming laten registreren?

Wat zijn de gevaren voor het kiezen van geen merk registratie?

Bijna de helft van de merken verliest omzet door namaakgoederen. Daarnaast geeft een op de drie merken aan dat het in dat geval gaat om een verlies van meer dan 10%. Dit onderzoek maakt duidelijk dat merkbescherming in complexiteit zal blijven groeien en dat het daarom dus belangrijk is dat organisaties hun aanpak wijzigen. Merkbescherming gaat immers niet alleen over producten, maar ook om het behouden van consumentenvertrouwen. Een geregistreerd merk mag namelijk het ®-teken gebruiken en dat wekt vertrouwen op van de consumenten. Op het moment dat een merk dit teken niet heeft, dan zal dit wantrouwen veroorzaken bij de consumenten.

 

Hoe realiseer je succesvolle merkbescherming?

Voor een succesvolle merkbescherming is een goede samenwerking nodig tussen de afdelingen marketing, IT en juridische zaken. De eerste stap van merkbescherming is merk registratie. Hierdoor krijg je namelijk het exclusieve recht om jouw merk te gebruiken tot bepaalde producten of diensten in een betreffend gebied. Door merk registratie mag je optreden tegen het gebruik en de registratie van een jonger gelijkend merk en anderen die zonder toestemming jouw merk gebruiken voor dezelfde of soortgelijken producten of diensten.

 

Schakel een merkenbureau in

Het is dus een verstandige keuze om jouw merk te laten registreren. Maar waar kan je dit doen? Je kunt de hulp inschakelen van een merkenbureau. Dit bureau is gespecialiseerd in het registreren, deponeren en beschermen van merken. Tevens werkt een merkenbureau samen met een advocatenkantoor. Op het moment dat anderen misbruik maken van jouw merk dan kunnen de advocaten die gespecialiseerd zijn in merkenrecht jou bijstaan en advies geven. Je kunt dus altijd rekenen op de juiste steun en het juiste advies in elke situatie. Wil je meer weten over wat een merkenbureau voor jouw onderneming kan betekenen? Bekijk dan de website of neem telefonisch contact op.