Stagbayi
Image default
Society / Law

De goede herinneringen koesteren

Hoe belangrijk is het koesteren van herinneringen nadat een dierbare is overleden kun jij je afvragen? Meestal is het antwoord op deze vraag dat het erg belangrijk is om herinneringen te koesteren. Hierdoor onthou je ook na het overlijden van de persoon en na de uitvaart wie deze persoon was en wat voor dingen je met deze persoon gedaan hebt. Het koesteren van herinneringen kan dan ook gedaan worden doormiddel van verschillende dingen. Een voorbeeld hiervan is door foto’s en video’s. Je zou dan bijvoorbeeld een film kunnen maken met alleen maar fragmenten van deze persoon, maar ook zou je een fotoboek kunnen samenstellen. 

Doe het samen 

Als je er voor kiest om een fotoboek of een film te maken van deze persoon kan het mooi zijn om dit met alle nabestaanden samen te doen. Hierdoor kun je het voor een deel al samen verwerken, maar ook kunnen jullie op dat moment samen herinneringen ophalen. Het doel hiervan is vaak dat jullie allemaal positieve herinneringen ophalen, maar ook dat je meer herinneringen kunt verzamelen. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde herinnering dan jij hebt gevonden van de overleden persoon. Een ding dat namelijk snel vergeten wordt van een persoon die overleden is, is de stem. Daarom kan een film maken fijn zijn. 

Dit gebruiken in de uitvaart 

Als je voor dat de uitvaart heeft plaatsgevonden deze herinneringen bij elkaar zoekt, kan het een leuk idee zijn om dit te gebruiken bij de uitvaart. Hierdoor heb je een persoonlijke uitvaart en weten de mensen die op de uitvaart komen precies wie de persoon was en wat hij of zij vaak deed in het dagelijkse leven.