Stagbayi
Image default
Society / Law

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek heeft bij de reorganisatie van ons bedrijf een belangrijke rol gespeeld. Als manager van een middelgroot accountantskantoor uit het midden van het land, hebben we een turbulente tijd achter de rug. Als gevolg van met name automatisering hebben we afscheid moeten nemen van een tiental medewerkers binnen het bedrijf. Voor drie andere medewerkers hebben we gelukkig binnen het bedrijf andere posities kunnen vinden. Dit was nooit mogelijk geweest zonder het arbeidsdeskundig onderzoek dat we hebben laten uitvoeren. Allereerst heeft het arbeidsdeskundig onderzoek een uiterst positief effect gehad op de voortzetting van het professionele leven van de 10 medewerkers die het bedrijf moesten verlaten. Het is ontzettend moeilijk om trouwe medewerkers noodgedwongen gedag te moeten zeggen. Het viel dan ook ontzettend zwaar na de bekendmaking. Echter was er ook begrip, en uiteindelijk dankbaarheid voor de mooie jaren en een gepaste oplossing, en dus een goede afloop. Het hebben van een baan is natuurlijk een voorwaarde voor een prettig en menswaardig bestaan. Alle 10 de medewerkers hebben dankzij het arbeidsdeskundig onderzoek gepast werk kunnen vinden buiten de organisatie. Voor de andere 3 medewerkers bleken er binnen de organisatie voldoende mogelijkheden te zijn. Door middel van de nodige trainingen en opleidingen worden zij nu ingezet op andere afdelingen. De intentie was eerst om nieuwe mensen van buitenaf aan te nemen. Dit is niet nodig gebleken, en nu hebben we daar mensen waar we al jaren mee werken.

ADXpert

Het arbeidsdeskundig onderzoek is uitgevoerd door ADXpert. ADXpert is een arbeidskundig expertisecentrum uit Ridderkerk, dat voor ons echt een verschil heeft kunnen maken. Ik had al de nodige goede verhalen gehoord binnen het wereldje. Nadat ik de website bekeek, die er overigens uitstekend uitziet, besloot ik contact op te nemen. Uiteindelijk hebben we de nodige gesprekken gevoerd, waarna we besloten om te kiezen voor ADXpert. We waren ook met andere partijen in gesprek. Echter hadden wij het idee dat ADXpert op het gebied van expertise en menselijke benadering veel beter scoort dan de andere partijen. Het arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert bleek een schot in de roos. Dankzij het arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert hebben zowel het bedrijf als de medewerkers een nieuwe start kunnen maken.

Meer weten

Wil je weten wat een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert kan betekenen voor een bedrijf, neem dan contact op. Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert heeft al voor velen het verschil kunnen maken.