Stagbayi
Image default
Society / Law

Altijd, overal je eigen tv

Je ziet ze niet zo heel veel meer maar satelliet schotels voor televisie zijn de oplossing wanneer je onderweg bent met de camper, caravan of boot en toch wil blijven genieten van Nederlandse televisie. Soms zie je ze nog aan flats hangen, en steeds meer zijn ze te zien aan campers op het dak. De schotel televisie is de perfecte uitkomst voor iemand die wil genieten van haarscherp beeld en perfect geluid. In tegenstelling wat veel mensen denken dat wanneer schotel televisie ontvangen wordt dit niet scherp is en het geluid hapert. Dit was gelukkig van vroeger. De digitale schotels kunnen nu zenders geven op uw televisie in haarscherp HD kwaliteit met dolby digital 5.1! Daarnaast zijn er zo veel meer extra televisie zenders op te ontvangen. Niet alleen Nederlandse zenders maar ook heel veel buitenlandse zenders.

Wanneer je op vakantie gaat met een camper of caravan wordt er vaak de televisie gemist, en dan met name de Nederlandse zenders. Met satelliet schotels voor caravans kun je in geheel Europa Nederlandse zenders ontvangen. Maar niet alleen Nederlandse zenders zijn te ontvangen. Ook zenders vanuit Italië, Rusland, Turkije en zelfs China zijn te ontvangen op deze schotels. En wat je hier voor nodig hebt is eigenlijk niet eens zo heel veel, vaak is het zelfs goedkoper dan gewone digitale televisie. Daarnaast gaat digitale schotel televisie vaak ook gepaard met vele extra’s die je kunt uitvoeren die soms niet eens mogelijk zijn bij gewone digitale televisie of waar je voor moet bijbetalen.

Maar hoe werkt satelliet tv eigenlijk. Vrij simpel, een TV station, zoals bijvoorbeeld Nederland 1 zendt vanaf het Astra grondstation in Luxemburg zijn televisiesignaal naar de satelliet. Die satelliet hangt op een vaste plaatst in de ruimte. Vervolgens zendt de satelliet het signaal weer terug naar de aarde. Het gebied wat de satelliet vervolgens bereikt wordt een footprint genoemd. Alle schotelbezitters in dat gebied kunnen dat signaal ontvangen. Een goede schotelantenne geeft ook bij regen en slecht weer een storingsvrije ontvangst mist het goed is afgestemd.

Voor goede ontvangst is het dus van belang dat een schotel goed is afgestemd. De schotel moet gericht worden op de Astra 1 en 3 satelliet. Deze satellieten hangen op 19 en 23 graden oost. Tevens wijst de schotelantenne ongeveer 28 graden schuit omhoog in Noord Nederland. Er mogen geen obstakels tussen de schotelantenne en de satelliet staan. Om precies de juiste graden te weten is het handig om een kompas bij de hand te hebben. Zo kun je op een juiste en precieze manier de richting van de schotel bepalen. Daarnaast is het wel nog van belang dat er een schotelontvanger wordt aangeschaft. Deze decodeert de ontvangen zenders naar de code die de televisie kan begrijpen.

http://www.deschotelshop.nl/